Haber

Sarhoş olana kadar içme alışkanlığı: Z kuşağı Y kuşağına göre daha kontrollü

Alman Sağlık Eğitimi Merkezi (BZgA), bir toplantıda en az beş içki tüketmek olarak tanımlanan sarhoş olana kadar içme alışkanlığı üzerine bir araştırma yaptı. 2004 yılından bu yana sistematik olarak yapılan araştırmalar, 12-25 yaş arası gençler arasında bu tür alkol tüketiminin azaldığını göstermektedir. 12-17 yaş grubunun yüzde 21’i 2004’te haftada en az bir kez bu şekilde alkol tükettiğini belirtirken, 2021’de aynı grupta bu oran yüzde 9’un altına düştü. 2021’de sarhoş olana kadar alkol tüketimi yüzde 32 olarak kaydedildi. 2004 yılında yapılan araştırmada bu yaş grubunda bu oran yüzde 44’tü.

“DENETİMİ KAYBETMEMEKTEN KAÇINIYORLAR”

Araştırmalar, 1980 ile 1994 arasında doğan Y ​​kuşağının daha sık sarhoş olduğunu, 1995 ile 2010 arasında doğan Y ​​kuşağının ise aşırı alkol tüketiminden kaçındığını ortaya koydu. Frankfurt Üniversitesi Bağımlılık Araştırma Merkezi’nden Heino Stöver, “Sosyolojik açıdan bakıldığında, asıl sebep kontrolü kaybetmekten kaçınmaktır” dedi.

Sosyal medya çağında yetişen nesilde kontrol olgusunun daha değerli hale geldiğini söyleyen Stöver, yanlış formüle edilmiş bir WhatsApp mesajının arkadaşlığı bozabileceğini, Z kuşağına sarhoş görünmenin çok fazla sosyal yük getirebileceğini vurguladı. . Stöver, günümüzde gençler için kendini optimize etme ve bunu başkalarına sunma yolunun çok değerli olduğunun altını çizdi.

DİJİTAL DÜNYADA ETKİNLİKLER

Yeni neslin daha çok dijital dünyada aktif olduğundan bahseden Stöver, bir şeyleri kutlamak için dışarıda buluşma oranını azalttığını, bunun alkol tüketimi ve sarhoşluk oranlarına da yansıdığını, pandemi sürecinin sosyalleşme eğilimini artırdığını söyledi. izolasyon. (DW Türkçe)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu